Medlemskap


Start Medlemskap

KGC:s logga

Allmän information om medlemskap på Kungsängens Golfklubb.

OBS:
För mer detaljerad information om de olika medlemskapen samt systerklubbarna klicka på undermenyerna till vänster.

Eller varför inte klicka på bannern på startsidan för att få lite extra hjälp hur man blir medlem i en av Sveriges bästa golfklubbar?
Medlemskap

Spelrätter

Spelrätter Foundermedlemskap
Kungsängen Golf Club startade introduktionen av Foundermedlemskap under Volvo Scandinavian Masters 1998. Medlemsformen är i första hand tänkt för golfspelare som värdesätter möjligheten till bättre tillgänglighet och hög kvalitet. Bättre tillgänglighet uppnås genom att Foundermedlemmars rätt till starttider prioriteras. Den utmärkta kvaliteten skapas genom vår höga ambitionsnivå. Denna nivå är i första hand kopplad till att Kungsängen Golf Club skapats för att vara värd för stortävlingar på Europatouren. Vår servicenivå speglas av öppenhet och ett gediget intresse av att alltid kunna svara upp till just Dina önskemål.
Från hösten 2003 har även ett Senior-Foundermedlemskap introducerats. Denna medlemsform ger begränsad spelrätt till endast Queens Course under vardagar före kl. 14:00. På övriga tider och på de övriga banorna får medlemen spela mot kraftigt reducerad greenfee. För övrigt gäller de vanliga Foundervillkoren.

Kings Course
Många av världens bästa golfspelare har redan satt sitt signum på Kings Course. Vi kan redan nu konstatera att det är en mästerskapsbana som sätter spelarna på stora prov. Här kan amatören möta den professionella spelaren på "lika villkor" eftersom det på de flesta hål skiljer mycket mellan klubb- och backtee. Kings Course är inte någon lätt bana och de flesta som går på sitt hcp kan känna sig stolta över ett väl utfört arbete.

Queens Course
Många glömmer dock bort att vi faktiskt har ytterligare en 18 hålsbana, Queens Course. Den kanske inte är riktigt i klass med Kings när det gäller svårighet, men den håller å andra sidan en helt egen klass beträffande "njutbar golfupplevelse". Smala fairways kryssar fram mellan mogen tallskog och du spelar de flesta golfhålen helt åtskild från andra spelare. Greenerna har under åren mognat och man talar idag mera om den fina kvalitén, än om det faktum att greenerna är små och svårträffade. Ett besök här stimulerar alla dina sinnen!

Ny bana
Planerna är även långt framskridna för byggnation av 18 nya golfhål med hus insprängda mellan fairways. Även ett konferenscenter i anslutning till de nya hålen är planerat. Målsättningen är, att vi inom snar framtid vara Sveriges ledande golfanläggning där service, kvalité och tillgänglighet ska vara våra hörnpelare.

Övrigt
Som medlem i Kungsängen GC har Du inte bara tillgång till 36 förstklassiga golfhål. Vi erbjuder också ett vackert klubbhus, välsorterad golfshop, driving range, träningsområde, golfskola med utbildade PGA instruktörer mm. Dessutom finns en trevlig golfrestaurang där möjlighet ges att avnjuta mat och dryck efter avslutad golfrunda. Väljer man att sitta ute på terrassen har man en fantastiskt fin utsikt över båda banornas avslutningshål.

Spelrättsavgifter:
Följande priser gäller för närvarande på spelrätter:
Founder: 150.000 kr
SeniorFounder: 30.000 kr

Årsavgifter Foundermedlemskap
Founder: 7.500 kr
SeniorFounder: 4.500 kr


Som Foundermedlem åtnjuter Du följande förmåner:
OBS: För ytterligare information om Foundermedlemskap, kontakta klubben på telnr. 08-584 507 33 eller via epost

ÅrsmedlemskapKungsängens Golfklubb har endast en form av årsmedlemskap, Tour Card utöver de olika Foundermedlemskapen. Ett undantag är juniorer, som har en konventionell årsavgift.

Tour Card ger tillgång till denna magnifika golfanläggning till ett mycket attraktivt pris, utan någon egen kapitalinsats. Du betalar endast en låg årsavgift och därefter en reducerad greenfee per runda Du spelar.

Det finns två typer av Tour Cardmedlemskap: Ett vanligt Tour Card och ett Tour Card Combi. Det senare ger Dig 20 golfrundor på Queens under 2004 till ett kraftigt reducerat pris.

Tour Card är en medlemsform som lämpar sig för Dig som inte spelar så många rundor per år. Eller vill sprida ut Din kostnad för golfen under året.

Juniorer och yngre spelare satsar klubben speciellt på. Därför har junioråldern höjts till 25 år, vad avser årsavgiften. SGFs definition på juniorålder 21 år, gäller givetvis i tävlingssammanhang. Avgiften ger fritt spel på Queens. Spel på Kings sker till en kraftigt reducerad greenfee.

Årsavgifter:
Tour Card: 1.700 kr
Tour Card Combi: 4.700 kr (inkl. 20 greenfee på Queens)
Juniorer: 3.300 kr (tom 25 år)

Greenfee Tour Card:
Queens: 250 kr
Kings: 400 kr

Greenfee Juniorer:
Queens: Fritt
Kings: 175 kr


OBS: För ytterligare information om TourCardmedlemskap, kontakta klubben på telnr. 08-584 507 33 eller via epost Årsmedlemskap

Systerklubbar

Systerklubbar

Kungsängen GC ingår i ett nätverk av golfklubbar i Europa med mycket hög kvalitet. Våra "systeranläggningar".

Följande klubbar ingår för närvarande:
Spanien: PGA Golf de Catalunya
Portugal: Quinta do Lago
Tyskland: Fleesensee
Norge: Miklagård
Finland: VanajanLinna. Kommer 2005

Om Du vill veta mer om systerklubbarna, kan Du klicka nedan på deras loggor. Då kommer Du till deras respektive hemsida.

Som Foundermedlem erbjuds du att spela gratis på dessa "systeranläggningar".

OBS: Du måste alltid ta kontakt med receptionen/kansliet på Kungsängen GC i förväg för att boka tid. Då erhåller du också en greenfee-biljett som måste visas upp på systerklubben.

« Tillbaka
Golf
Spanien
Golf
Portugal
Golf
Tyskland
Golf
Norge