KONTAKTDOKUMENT/ARKIVMEDLEMSNYTTFORUMBANINFOGOLFRESORSEKTIONERTÄVLINGSPROGRAMKALENDERUTBILDNINGSHOP/RANGESPELRÄTTERMEDLEMSKAPKANSLI/RECEPTIONTIDSBOKNINGHEM

Kansli Reception / Medlemskortet

Min golf
Adressändringar
Medlemskortet
Köp, Försäljning spelrätter
Uthyrning, Hyra spelrätter
Boka tider systerbanor
Fakturering och betalningsvillkor
Städfakturering
Medlemskortet – din nyckel till golfspelet
Snart är det dags att plocka fram Medlemskortet igen. Många frågar hur det används. Här följer en uppdatering.

Medlemskortet är ditt ID-kort som du knappast knappast klarar dig utan. Ditt personliga Golf-ID är dina födelsedata samt de tre siffror som står trycka på ditt medlemskort, det är med andra ord inte ditt personnummer. Kortet använder du för att justera din handicap, anmäla dig till tävlingar och boka starttider. Du kan göra det framför en dator uppkopplad till Internet eller vid Golfterminalen på klubben. Den som vill kan bygga ut kortet med betalfunktionen MasterCard, som ger vissa förmåner som till exempel årets nyhet – Greenfeebonus. För mer information, gå in på www.golf.se/medlemskortet

JUSTERA DIN HANDICAP
Du vet väl att du är skyldig Att justera din handicap efter en handicappåverkande rond. I stället för att notera ändringen i ditt noteringshäfte så går du till golfklubbens golfterminal med markörens Golf-ID och registrerar ditt resultat. Du kan naturligtvis också göra detta via en dator. Du som spelare är alltid skyldig att se till att den korrekta handicap finns registrerad i systemet när du exempelvis spelar en tävling.

ANMÄLA DIG TILL TÄVLINGAR
Många klubbar tillämpar tävlingsanmälan via Internet. På sikt kommer troligen de flesta klubbar att erbjuda en sådan möjlighet.

BOKA EN STARTTID
Att boka starttid via Internet är både enkelt och smidigt. Varje klubb avgör själv hur många starttider som ska finnas tillgängliga via Internet. Det är också klubben som avgör om denna starttidsbokning ska vara öppen endast för medlemmar, hur lång tid i förväg dy kan boka via nätet och om det till exempel ska ta ut en bokningsavgift.

Om det råkar vara så att den starttid du just hittat via nätet försvinner innan du hinner boka, så kan det bero på att någon annan var aningen snabbare än du. Först när du fått en bokningsbekräftelse med ett bokningsnummer är din starttid bokad.


SÅ HÄR ANVÄNDER DU KORTET VID EN DATOR UPPKOPPLAD PÅ INTERNET
 • Gå in på www.golf.se och hitta vinjetten "Min golf". Det är här du ska logga in.

 • På ditt medlemskort står dina de sista siffror i ditt Golf-ID. De första sex kan du eftersom de är dina födelsedata. Dessutom står det ett 16-siffrigt kortnummer. De fyra sista siffrorna fungerar som lösenord första gången du loggar in. Du kan till nästa gång du loggar in välja att ändra till valfritt lösenord. När du loggar in kommer du till din personliga sida på golf.se

 • Första gången du loggat in kommer du få frågan om du vill att ditt namn ska synas i start- och resultatlistor på Internet. Här svarar du Ja eller Nej. Vilket du än väljer att svara så kan du alltid gå tillbaka och ändra dig. Innan du loggat in första gången är inställningen Ja.

 • Eftersom du är inne i systemet kan du nu välja mellan en rad funktioner, exempelvis:

 • Boka starttider.

 • Se vilka starttider du är bokad på.

 • Söka efter och anmäla dig till tävlingar på din hemmaklubb och på andra klubbar.

 • Se vilka tävlingar du redan är anmäld till.

 • Se din handicaphistorik.

 • Justera din handicap med hjälp av din markörs Golf-ID eller namn om du inte har markörens Golf-ID. Ett tips är att du noterar din markörs Golf-ID på exempelvis scorekortet om du inte har möjlighet att göra din handicapjustering omedelbart efter avslutad rond i klubbens golfterminal.

 • Justera dina personliga uppgifter som klubben har i sitt medlemsregister, exempelvis e-postadress och mobilnummer.


SÅ HÄR ANVÄNDER DU KORTET VID GOLFTERMINALEN PÅ GOLFKLUBBEN
 • Dra ditt medlemskort i golfterminalens kortläsare.

 • Golfterminalen loggar in dig automatiskt.

 • Följ instruktionerna på skärmen och välj vad du vill göra.

Du kan bland annat:

 • Se start- och resultatlistor.

 • Se din handicaphistorik och på vissa terminaler även skriva ut den.

 • Justera din handicap med hjälp av din markörs Golf-ID eller låta din markör dra sitt medlemskort i Golfterminalen.

 • Boka starttider.

 • Betala greenfee/startavgift.


SPEL UTOMLANDS/INTERNATIONELLT HCP-INTYG
Om du planerar att spela golf utomlands och därför behöver ett hcp-intyg går du in till "Min golf" som vanligt på www.golf.se och klickar på "Min hcp-visa". På den bild du får upp klickar du på - "visa och skriv ut handicapbevis". Du får nu upp ett internationellt intyg som du kan skriva ut. Signera det själv och ta med det på resan. Detta är det enda handicapbevis du numera kan få med dig vid utlandsvistelser. Har du problem med att göra detta hemma kan du kontakta din klubb och be dem hjälpa dig.


Johan Dahlqvist
Information
Svenska Golfförbundet
-