KONTAKTDOKUMENT/ARKIVMEDLEMSNYTTFORUMBANINFOGOLFRESORSEKTIONERTÄVLINGSPROGRAMKALENDERUTBILDNINGSHOP/RANGESPELRÄTTERMEDLEMSKAPKANSLI/RECEPTIONTIDSBOKNINGHEM

Medlemsnytt / Senaste Nyhetsbrev

Resultat seriespel
Senaste Nyhetsbrev
  Nyhetsbrev 060131
  Nyhetsbrev 051102
  Nyhetsbrev 050822
  Nyhetsbrev 050330
  Nyhetsbrev 050114
Senaste klubbtidning
Aktuella bilder
Info Golf.se
Övriga dokument
Nyhetsbrev nr. 2 – 2021-09-11


VIKTIG INFORMATION: KUNGSÄNGEN GOLF – FRAMTIDEN SER LJUS UT....

Det har nu gått åtta år sedan vi körde klubbens första Scandinavian Masters.
Och åtta år sedan vi bestämde oss för att ge oss in i tävlingshysterin.
Varför gjorde vi detta frågar sig säkert många?

Svaret är ganska enkelt: Vi ville göra Kungsängen Golf känt som en tävlingsanläggning och därigenom få bästa möjliga publicitet.

Efter att ha genomfört fyra Scandinavian Masters och en Senior Tour tävling, kan vi nu konstatera att vi uppnått de mål som sattes 1998.

Kungsängen Golf är idag en anläggning som de flesta förknippar med Scandinavian Masters. Och så gott som alla golfare i Sverige känner till oss. Vi har även en hel del besökare från andra länder som besöker oss just för Scandinavian Masters.


Europa Tour tävlingar
Att vara värd för Scandinavian Masters är naturligtvis stimulerande och det är på många sätt ett oerhört trevligt arrangemang. Kända världsspelare tävlar mot svenska superstjärnor, som Jesper Parnevik, Carl Pettersson, Robert Karlsson mfl. Kings Course har dock visat sig vara en svår nöt att knäcka, genom att det krävts mindre underverk för att stå som segrare.

Vi har många fina minnen att se tillbaka på. Bland de bästa är nog att 1998-års vinnare var Jesper Parnevik och att vår egen medlem Graeme McDowell på sin första ET-tävling, lyckades vinna år 2002.


Höga krav och slitage
Massor av goda minnen, som sagt, men vi får heller inte glömma att tävlingen ställer höga krav på att vi ställer upp med ideella insatser i form av funktionärer, bygger om banorna efter de krav Europatouren ställer, stänger banorna innan tävlingen och upplåter dem för företagsgolf efter, etc.

Allt detta sammantaget gör att driftkostnaderna blir betydligt högre och att klubbmedlemmars tillgänglighet begränsas. Utöver detta så sliter tävlingen oerhört på golfbanan. Vi kan så här i efterhand konstatera att det framför allt är greenerna som drabbas extra hårt.

Ett normalår med vanliga väderleksförhållanden märker man inte någon större skillnad utom att marken runtom själva banan trampas och packas till en stenhård yta. Men om vi som under 2005 drabbas av extrema väderleksförhållanden, så måste vi på alla tänkbara sätt ändå presentera en golfbana i toppskick. Vi tvingas då att stressa gräset genom att klippa och välta greener, när dom egentligen borde ligga och vila. Resultatet ser vi ett år senare, när vi dessutom får en kall vinter och en blöt vår. Gräset klarar då inte den hårda påfrestningen och ger helt enkelt upp.

Vi är naturligtvis intresserade av att vara med i diskussionerna om ytterligare ET-tävlingar, men vi känner samtidigt att nya anläggningar nu bör få chansen.


Analys av spelytor
Vi har nu genomfört vår analys av såväl jordprover som skötselprogram och kan konstatera att vi måste byta ut en del av växtbädden och samtidigt byta grässorter.

Bytet av växtbädd måste göras för att utjämna alla svackor som vi har på greenerna. Svackorna, som under vintern samlar vatten, fryser till is. Is som sedan kväver gräset.

Att byta grässort var inget svårt beslut. Vi har nu sedan 1998 kämpat med att etablera A4 på våra greener, men vi måste nog nu konstatera att det inte fungerar som det skall. Många andra anläggningar har följt oss med A4 gräs, och dom har lika stora problem som vi, att få snabb tillväxt efter en kall vinter.

Analysen visar samtidigt att vi måste genomföra arbetet med att förbättra dräneringarna på en hel del fairways. Ett jobb som nu varit planerat under många år, men som inte passat in i Scandinavian Masters tidsschema.


Åtgärder inför 2007

  • Byta ut allt gräs på greenerna 1-9, men även justera en del svackor på greenerna 10–18. Arbetet påbörjas under oktober och beräknas vara avslutat till 1 maj 2007.
  • Komplettera och förbättra den planerade dräneringen av fairways.
    Arbetet påbörjas i höst och beräknas vara avslutat 1 juni 2007.
  • Åtgärder för Queens håller vi i denna stund på att ta fram.


Spelsäsongen 2007
All planering av arbetet har som mål att det inte skall påverka 2007-års säsong. Det skall bli intressant att följa utvecklingen med det nya gräset. Nya greener och bättre dränerade fairways kommer att göra Kings till en mycket attraktiv golfbana. Det är en härlig utmaning för vår banpersonal att ännu en gång få genomföra en uppgradering av en redan mycket uppskattad golfbana.

Vi kommer genom ovan angivna åtgärder, att kunna erbjuda alla medlemmar och övriga besökare en unik produkt. Tillgänglighet och kvalitet kommer inte att äventyras av större Mastersarrangemang. Och vi kommer i framtiden att vara mycket selektiva när det gäller kommande stortävlingar. Privat-, företagsmedlemmar och greenfeegäster är de grupper som kommer att nyttja vår anläggning. För dessa skall vi skapa bästa möjliga förutsättningar för spel och samtidigt kunna erbjuda bästa möjliga service.

Vi vill passa på att lyckönska alla nya anläggningar i sin strävan att etablera sig som Europa Tour banor. Alla kan se fram emot en fantastisk resa, dock med mycket hårt arbete. Men detta uppvägs säkert av många fina minnen.


Tillgänglighet
Vi kan klart konstatera att tillgängligheten blivit mycket bättre. Nu kan man som Foundermedlem, enkelt boka sin och sina vänners golf, på fördelaktiga villkor.

Tillgänglighet är ett mycket viktigt begrepp för oss. Lyckas vi bra med tillgängligheten och dessutom kan presentera bra kvalitet, har vi en mycket attraktiv produkt att erbjuda.

Som Foundermedlem har man inte bara tillgång till 36 golfhål i Kungsängen. Vi får absolut inte glömma bort, att vi även har tillgång till ytterligare 225 hål, som en del i Foundermedlemskapet. Detta ger möjlighet, att på mycket gynnsamma villkor, få spela golf i Spanien, Portugal, England, Norge, Finland, Tyskland och Estland. Möjligheten begränsar sig inte bara till själva spelandet, utan vi kan faktiskt känna oss som medlemmar även där – vi tillhör samma familj – en familj som för varje år växer sig större och starkare.

Resten av 2006
Det finns fortfarande många härliga golfdagar kvar på säsongen. Vi kan glädjande också meddela att den nya systerbanan Estonia Golf & CC firar sitt inträde i PGA ETC-gruppen genom att erbjuda alla medlemmar att ta med sig gäster till Kungsängen GC. Här behöver de endast betala halv greenfee. EG&CC; står den för den andra halvan!

Vi på Kungsängen kommer att ge alla Foundermedlemmar två greenfeebiljetter, som kan utnyttjas i år eller nästa år. Biljetterna kan hämtas redan nu i shopen.

Till sist

”Framtiden ser ljus ut…”

Kungsängen GC
LedningenOBS: Som vanligt hittar ni också alla nyhetsbreven på hemsidan under menyvalet:
Klubbens hemsida/Medlemsnytt/Senaste Nyhetsbrev.


Kungsängen GC
Box 133 - 196 21 Kungsängen
Telnr. 08-584 507 30 - Faxnr. 08-581 710 02
www.kungsangengc.se - [email protected]
-