Träning

Träning för alla åldrar och nivåer finns på Kungsängens GC

Golf är ett komplicerat spel. Med en klubba ska man förflytta en liten boll över stora avstånd för att till slut placera bollen i en liten kopp. Det finns många moment som man behöver träna på för att bli en bra golfspelare. Om man bara behärskar en del av golfspelet kan man aldrig bli riktigt bra. Det gäller att träna på såväl det långa som det korta spelet och inte minst puttningen.

Det långa spelet, det vill säga spelet med träklubborna och de långa och medellånga järnklubborna (3-8), övar man bäst upp på en driving range. På rangen kan man träna på svingen för att få en ökad stabilitet i spelet från tee och på fairway. Det är även klokt att slå en eller två hinkar bollar på rangen inför varje runda på banan, inte minst i syfte att värma upp kroppen.

Putträning på Kungsängens GC

För spelet runt green kan man med fördel öva upp sina färdigheter på deövningsområden för fritt spel som finns på varje golfbana. På en pitching green kan man öva på inspel med wedge-klubbor. På en chip green får man tillfälle att öva upp sina färdigheter när det gäller chippar från greenkanten. På en putting green kan man förfina sina färdigheter i att läsa ondulering och avstånd samtidigt som man kan putsa på sin teknik.

Sedan ska man inte glömma bort den mentala biten. Golf är en idrott där det mentala spelar en mycket stor roll. Mental styrka kan visa sig i att man klarar av att spela bra golf över alla 18 hål. Den mentala styrkan tränar man lättast upp genom att helt enkelt spela mycket golf, och gärna också spela så många tävlingar man kan. Pressen i tävlingssituationen gör att man tvingas träna upp den mentala skärpan.

Träningsmöjligheter på Kungsängen GC

Kungsängen GC har såväl en driving range som ett flertal olika övningsområden för fritt spel. På banans driving range finns 25 utslagsmattor och ett område för utslag från grästee. I direkt anslutning till övningsområdet finns även en golfstudio i vilken man kan träna upp sin sving med hjälp av videoteknik oavsett väder och vind.

Kungsängen GC har tre puttinggreener, två chipgreener och en green med möjlighet till pitch- och bunkerslagsträning. Alla övningsområden är öppna både för medlemmar i klubben och de som vill träna upp sina färdigheter i syfte att kunna ta Grönt kort.

Comments are closed.